1143 weergaves
Wie Zeeland zegt denkt op culinair gebied meteen aan mosselen. En terecht het hele jaar door kun je van deze Zeeuwse lekkernij genieten. Maar op culinair gebied heeft Zeeland nog zoveel meer te bieden.
Het zilte bestaat uit, vis, mosselen, krab, oesters en niet te vergeten de Oosterschelde kreeft. Maar zeker ook lamsoor of zeekraal treft u hier vaak aan op de menukaart.
De zoete lekkernij kent u zeer zeker, de Zeeuwse bolus, maar ook niet te vergeten de Zeeuwse babbelaar.
Ook kent Zeeland haar eigen gebrouwen bieren en de grootste wijngaard van Nederland ligt in Zeeland.
Dus u ziet, ook op culinair gebied heeft Zeeland u veel te bieden.
Zeeland heeft zelfs 7 restauranten met Michelin-sterren.
Slechts een paar kilometer van Wemeldinge, in Kruiningen, ligt Restaurant Inter Scaldes, met 3 Michelin-sterren en, in Wilhelminadorp, Restaurant de Katse Veer met 1 Michelin-ster
Kijk hier voor een overzicht van de horecagelegenheden in Wemeldinge.
De Oesterbaai Wemeldinge Zeeland