U bevindt zich hier:Evenementen»Evenementen - Villapark de Oesterbaai Wemeldinge

Evenementen Activiteiten

Evenementen en activiteiten in Wemeldinge.

We hebben een nieuwe evenementenkalender gebouwd voor wemeldinge.info.

Klik hier de lijst met organisators te zien die hun evenementen nu hier publiceren.

Indien je geïnteresseerd bent om gebruik te maken van onze evenementenkalender, stuur dan even een mailbericht naar de webmaster van MKB Wemeldinge of neem even contact op.

 1.  Op zaterdag 8 september wordt er een Wemeldingedag georganiseerd. Op het dorpsplein zal de tent staan.

  van 10:00 - 17:00u is er een braderie in de Wilhelminastraat, er zal ook een kinderplein bij het dorpsplein zijn. Eind middag/begin avond is er een kinderdisco.

  van 20:00 - 22:00u zal Coverband Habbitz in de tent optreden.

  van 22:00 - 24:00u komt de DJ het afsluiten.

  De entree van de tent is € 5,= (kinderen onder de 12 jaar zijn gratis)

  In de tent wordt alles betaald met muntjes.

 2. In het kader van de wandelweek wordt een thema-wandeling ; 'eten uit de natuur' gehouden naar de Oosterschelde. Oesters, mossels, wieren, verser kan het niet!

  U leert wat er te vinden is langs de waterkant en hoe u het kunt eten.

  We gaan een stukje lopen, maar vooral zoeken, genieten en proeven langs de waterkant. Dit alles onder genot van een drankje.

   

  Start bij Hotel Wemeldinge

 3. In het kader van de wandelweek wordt een thema-wandeling ; 'eten uit de natuur' gehouden naar de Oosterschelde. Oesters, mossels, wieren, verser kan het niet!

  U leert wat er te vinden is langs de waterkant en hoe u het kunt eten.

  We gaan een stukje lopen, maar vooral zoeken, genieten en proeven langs de waterkant. Dit alles onder genot van een drankje.

   

  Start bij Hotel Wemeldinge

 4. Op woensdag staat er in het kader van de Wemelding Wandel Week een tocht naar het bekende buurtdorp Yerseke op het programma.. U kunt de tocht in uw eigen tijd lopen en een tussenstop maken bij de Oesterij, waar u meer informatie krijgt over de mossels en de oesters. 

  Als u om 11.00 in Yerseke bent ( 8-10 km), kun u meelopen met de informatieve rondleiding van de VVV door Yerseke van de VVV.

  Kosten 5 euro inclusief rondleiding door Yerseke en drankje bij Oesterij.

 5. Op dinsdag 10 juli staat parlevinken centraal tijdens een historische wandeling door Wemeldinge van maximaal 8 kilometer. Onderweg komt u leuke kraampjes tegen en wordt er meer verteld over parlevinken. De huidige ‘parlevinkers’ van Wemeldinge bieden u graag een versnapering aan halverwege op uw tocht.

  Deze wandeling duurt waarschijnlijk ongeveer 1 a 2 uur en u kunt starten wanner u wilt vandaag vanaf 10.00. Startpunt Hotel Wemeldinge, kosten 5,-

 6. In het kader van de Wemeldinge Wandelweek wordt een mooie wandeling langs en OVER de Oosterschelde gehouden. Deze keer gaan we naar de overkant.

  Het natuurgebied de Pluimpot is het wandelgebied. Dit gebied staat erom bekend dat het een hoogwatervluchtplaats is én een belangrijk broedgebied voor kustvogels zoals scholeksters, visdiefjes en kluten. Ook de zoutplanten en orchideeën groeien op de dijken en aan de oever. Via de paden op de dijken is dit natuurgebied prima te bezichtigen. Een
  échte vogelkenner? Vergeet dan je verrekijker niet!

  Het gaat om een wandeling van 6 tot 15 kilometer waarbij Tholen wordt aangedaan. Rustig begin van de dag, want het pontje vertrekt uit Wemeldinge om 12.00. Na een mooie overtocht naar Tholen kan de hele middag gewandeld worden op de Pluimpotroute of genoten worden van een terrasje aan de overkant. Om 17.00 kunt u met het pontje terug naar Yerseke, waarna u terugloopt naar Wemeldinge of de bus neemt. Het retourtje met het pontje is inbegrepen. Startpunt is camping Linda (11.00/11.30), kosten 5,-

   

 7. In het kader van de Wemeldinge Wandel Week wordt een heerlijke avondwandeling gehouden, waarbij u helemaal tot rust komt en fris kunt beginnen aan de wandelweek. Ook als u verder niet meer gaat wandelen deze week (misschien zelfs gewoon moet werken) is dit een mooie start van de week.

  De mindfullness-wandeling duurt maximaal 5 kilometer onder begeleiding van Carola Rehorst. Lekker wandelen door de natuur van Wemeldinge en meteen meer leren over mindfullness. Na het wandelen genieten op het terras met een kop thee of een heerlijk drankje is inbegrepen. Het startpunt is Hotel Wemeldinge. De kosten zijn 5 euro p.p.

   

  .Ter info:

  Zeeland heeft er een bijzonder wandelevenement bij. Van 8 tot en met 13 juli vindt de eerste Wemeldinge Wandel Week plaats. Het gaat om gevarieerde themawandeltochten, waarbij beleving en Zeeland centraal staan.

  De Wemeldinge Wandel Week wordt georganiseerd door Hotel Wemeldinge en Camping Linda, beiden gevestigd in het Zeeuwse dorp aan de Oosterschelde, Wemeldinge. Het is de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

 8. Op vrijdagavond 29 juni zal muziekvereniging OKK Wemeldinge op een heerlijke zwoele Zeeuwse zomeravond een concert verzorgen voor het clubgebouw in de prachtige Dorpsstraat. In een mooie ambiance kunt u genieten van de muziek van de fanfare, de slagwerkgroep en leerlingen onder het genot van een gratis kopje koffie, thee, fris of een plakje cake! Aanvang 19.30, Dorpsstraat 74 in Wemeldinge.

 9. In het kader van de Franse Dagen in Kapelle gaan we weer een heerlijk Zeeuws-Frans 4-gangen diner maken voor onze Franse gasten. Als u ook wilt komen eten bent u van harte welkom. De avond wordt opgeluisterd door Franse muziek en lekkere wijntjes. Prijs 49 euro. De begintijd is afhankelijk van de eindtijd van de herdenkingsceremonie en kan wellicht dus iets later dan 19.00 worden. De avond duurt zolang het gezellig is.

   

  Extra: Wim Steenbakker, de winnaar van het prestigeuse concours de la chanson in 2018 komt ons verder in de stemming brengen rond 21.00.